Algemene informatie

Villahuur
De vakantie villa's zijn vooral ingericht op het ontvangen van families en gezinnen. Wanneer u een villa wenst te huren en uw gezelschap bestaat niet (voor het grootse deel) uit gezins- of familieleden dan dient u dit voor reservering aan ons door te geven. Wij nemen dan contact op met de eigenaar of deze akkoord gaat met de samenstelling van uw gezelschap. Meestal wordt er dan ook lokaal een (extra) waarborgsom gevraagd. De minimale leeftijd van de hoofdboeker dient 21 jaar te zijn.

Prijzen
Alle prijzen op onze website zijn per villa per week (niet per persoon). Villa Travel werkt met fluctuerende prijzen, welke gebaseerd zijn op basis van vraag en aanbod. Verder worden er ook last-minutes en aanbiedingen verwerkt in het tarief. Hierdoor kan het voorkomen dat prijzen fluctueren en een reeds geboekte villa later wellicht goedkoper of duurder wordt aangeboden. De actuele tarieven staan altijd op onze website. 

Bouwwerkzaamheden
In drukke toeristische bestemmingen bestaat altijd de mogelijkheid dat in de omgeving van de villa bouwactiviteiten plaatsvinden. Wij vragen uw begrip voor het feit dat Villa Travel hiervoor geen verantwoordelijkheid kan dragen.

Schoonmaak
Elke villa is ingericht op 'self-catering'. Dit betekent dat u ten tijde van uw verblijf zelf voor het dagelijkse onderhoud dient te zorgen. Voor uw aankomst en na uw vertrek, dragen wij er zorg voor dat de woning wordt schoongemaakt. De eindschoonmaak is meestal bij de huursom inbegrepen. Afhankelijk van de bestemming en de villa is er geen, één of meer dagen per week maid service bij de huursom inbegrepen.

Aankomst en vertrek
Afhankelijk van de bestemming en de villa gaat u naar een sleuteladres, u ontmoet een contactpersoon of u gaat rechtstreeks naar de villa. U ontvangt daarvoor een routebeschrijving. Meestal zijn de villa's beschikbaar vanaf 16.00 uur. U wordt verzocht de villa op de vertrekdag uiterlijk om 10.00 uur te verlaten. In de voucher vermelden we de procedure en tijden die van toepassing zijn op de desbetreffende villa.

Huurperiode
De minimale huurperiode per villa is 7 nachten. Indien er sprake is van een vaste wisseldag kunt u het verblijf verlengen met één of meerdere hele weken. Wanneer er geen vaste wisseldag is kunt u verlengen met het aantal nachten van uw keuze.

Wisseldag
Dalmatië - zaterdag
Sicilië - zaterdag
Lanzarote - elke dag van de week
Florida - elke dag van de week
Algarve - zaterdag

In het laagseizoen kan soms van een vaste wisseldag worden afgeweken.

Aantal personen
Het is niet toegestaan om de villa met meer dan het maximaal toegestane aantal personen te betrekken. Bij reservering geeft u het juiste aantal personen op. Wanneer blijkt dat u de villa met meer personen bewoont dan is opgegeven dan kan dat tot gevolg hebben dat de huurovereenkomst wordt verbroken. De eigenaar of beheerder van de villa kan de extra personen toegang tot de villa weigeren.

Huisdieren
Informeert u of u een huisdier mag meenemen in de villa van uw keuze. Vaak is het meebrengen van huisdieren niet toegestaan. In sommige villa's wordt een extra waarborg gevraagd en kan verzocht worden een gezondheidsverklaring te overleggen.

Bijkomende kosten
Verbruik van water, elektriciteit, schoonmaakkosten, linnengoed en handdoeken (geen badlakens) zijn meestal bij de prijs inbegrepen. Uitzondering zijn villa's in Sicilië. Het verwarmen van het privé-zwembad is meestal niet bij de prijs inbegrepen (m.u.v. Lanzarote). Dit geldt ook voor het huren van b.v. een babybed  / kinderstoel en de kosten van airconditioning (Europese bestemmingen). Vraag naar de bijkomende kosten bij reservering.

Per boeking brengen wij 25 euro reserveringskosten in rekening.

Waarborgsom
Er zijn 3 verschillende methoden van het afhandelen van een waarborgsom (afhankelijk van villa en bestemming):
1) De waarborgsom wordt door Villa Travel gefactureerd. Na vertrek uit de villa wordt de waarborgsom, onder aftrek van eventuele schade en/of vermissingen, gerestitueerd door Villa Travel.
2) U betaalt ter plekke contant een waarborgsom. Bij vertrek uit de villa wordt de waarborgsom door de sleutelhouder terugbetaald onder aftrek van eventuele schade of vermissingen.
3) Er wordt een afdruk van uw creditcard gemaakt. Als er geen schade aan de villa wordt geconstateerd wordt de creditcardslip vernietigd. Bij schade worden de kosten ingehouden op de creditcard.

Reisbescheiden
Circa 1 week voor vertrek sturen wij u de reisbescheiden per email toe. Dit betreft: voucher voor de accommodatie met o.a. contactgegevens en coördinaten en indien van toepassing voucher voor autohuur.

Verzekeringen
Voor Florida is een reisverzekering met volledige medische dekking (Werelddekking) onmisbaar. De kosten van een medische behandeling aldaar kunnen de maximale vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar ruimschoots overtreffen.