;
Webshop Keurmerk

Heeft u vragen?

Selma en Hans helpen u graag!

Bel nu! 0228 524020

  • Persoonlijk advies
  • 20 jaar ervaring
  • Snelle reactie

Cyprus

Overige bestemmingen

Cyprus

Cyprus ligt in het oosten van de Middellandse Zee en heeft een strategische positie tussen Europa, Azië en Afrika. Het is dus niet verwonderlijk dat Cyprus een geschiedenis kent van veroveraars en kolonisten die een onuitwisbaar stempel hebben gedrukt op het indrukwekkende landschap. Griekse zuilen, Hellenische theaters, Romeinse mozaïeken, Byzantijnse kerken met fantastische fresco's, Gotische monumenten, Turkse baden en moskeeën, Cyprus heeft het allemaal! Prachtige herinneringen aan een kleurrijk verleden. Het prachtige eiland wordt gekenmerkt door een zeer divers landschap. Variërend van het vlakke land bij Larnaka en Paphos, een paar meter boven zeeniveau, tot het wonderschone berglandschap bij Troodos.

Cyprus is een land van schoonheid en contrasten. Je kunt genieten van de heerlijke zon op het witte zandstrand maar ook de verkoeling opzoeken van de frisgroene cederwouden. Verkiest u de gezellige drukte van de steden of prefereert u de rust van de traditionele dorpjes. Cyprus heeft een verrukkelijk klimaat en elk seizoen heeft haar eigen charme. In de zomer zijn de fraaie zandstranden en het heldere turkooizen water een waar paradijs voor zwemmers, liefhebbers van duiken, snorkelen, zeilen en tal van andere watersporten.

Paphos

Paphos, de hoofdstad van het westelijke deel van het eiland, wordt ook wel de speeltuin van de goden genoemd en ademt de kleurrijke historie. Paphos heeft een interessante landelijke architectuur, een zeer aantrekkelijk en pittoresk landschap maar ook veel ongerept natuurschoon. De culturele schatten zijn vrijwel uniek en de archeologische opgravingen en historische plaatsen zijn zeker de moeite waard. Paphos vormt de poort naar het schiereiland Akamas. Een prachtig natuurgebied met adembenemende bergen, spectaculaire zeegezichten en eindeloze natuurpaden.

Ons aanbod van villa's bevindt zich in de omgeving van Paphos en Polis. Polis ligt op 35 km afstand van Paphos aan de noord/west kust van Cyprus.

Cyprus