;
Webshop Keurmerk

Heeft u vragen?

Selma en Hans helpen u graag!

Bel nu! 0228 524020

  • Persoonlijk advies
  • 20 jaar ervaring
  • Snelle reactie

Griekenland

Overige bestemmingen

Griekenland

Griekenland heeft meer dan 3.000 verschillende eilanden. Slechts ongeveer 150 eilanden zijn daarvan bewoond. De meeste Griekse eilanden liggen aan de oostkant van Griekenland in de Egeïsche Zee.
Elk eiland heeft zijn eigen geschiedenis, cultuur en kenmerken. De Cycladen-eilanden in de Egeïsche Zee zijn bijvoorbeeld veelal kaal en dor, terwijl de Ionische eilanden zich kenmerken door olijfbomen en cipressen. Dit wordt veroorzaakt door het grote verschil in luchtvochtigheid tussen deze eilandengroepen.

Kreta

Het grootste eiland, bekendste en meest bezochte eiland van Griekenland is Kreta.  Kenmerken van Kreta zijn de befaamde kloven, de steil uit zee oprijzende kliffen aan de kust,  sinaasappel- en olijfbomen en wijngaarden. Kreta is rijk aan historie en heeft veel monumenten en opgravingen zoals Knossos en Frangkokastello. In het oosten is een echt palmenbos met een prachtig zandstrand. Bekende en drukbezochte plaatsen op Kreta zijn Chersonissos, Malia, Rethymnon en Agios Nikolaos.

Corfu

Corfu is het noordelijkste en altijd groene Ionische eiland dat door een zeestraat van nog geen twee kilometer breedte van Albanië is gescheiden. Het landschap op Corfu is zeer afwisselend. Het noorden is bergachtig en leent zich voor mooie wandelingen, prachtige baaien en gezellige dorpjes. Het midden van het eiland Corfu (Korfoe) is heuvelachtig en in het zuiden is een laagvlakte met prachtige natuur en vooral olijfbomen en cipressen. Corfu is na Kefalonia het grootste Ionische eiland. De hoofdstad is Corfu-stad (Kerkyra). De stad bestaat uit een sfeervolle mengelmoes van forten, kerken, musea en huizen.

Griekenland